Project Portfolio: Redesign of Entrance hall, Appartment
- Patchwork Architecture Laboratory -

Interior design in the heart of Stockholm, the Old Town.
Images open up in a new window.

The Concept and Analyses



Project Description

 


In the fall and winter of 2007 a private customer wished redesign the entrance hall to their newly renovated appartment, with the problem of quite narrow a space and a lot of technical clutter to deal with.The task was to make it both inviting and simple as well as to communicate with the minimalistic style of the rest of the appartment. Two major parts of the solution was removing normal clothes hangers and instead putting them on the wall behind a curtain, to add a small wall to frame this space, to add new contrast and colours, and to place mirrors to shorten the distance between the bedroom (left once inside the entrance) and the rest of the appartment (further in).